Agenda
 
 
 
Tuinkamer

Onze tuinkamer is uitermate geschikt voor uw zakelijke bijeenkomst of feest.

mededeling

Naar aanleiding van de laatste persconferentie de aandacht voor de volgende punten:
Ons gastvrije concept heeft voorlopig helaas wat beperkingen
maar aan onze enthousiaste bediening en de gedreven keuken-brigade zal het niet liggen!!
➡️ Er mogen Max. 4 personen aan één tafel (ongeacht het huishouden)
➡️ Wij zullen om 21:30 gaan afronden en u verzoeken om te betalen/vertekken (om 22:00 moet het restaurant namelijk leeg zijn!).
➡️ We verzoeken iedereen om aan tafel te blijven zitten, mits u gebruik wilt maken van het toilet.
➡️ Wilt u afrekenen? Graag blijven zitten wij komen bij u aan tafel!
➡️ Rokers mogen uiteraard af en toe naar buiten om te roken. Maar zorg er wel voor dat u niet in het looppad staat.
➡️De lunch zal de komende 3 weken komen te vervallen. 

Liefs MaGreet 

 

Ma Greet is een uniek restaurant op een bijzondere locatie in de historische binnenstad van Kampen. Gelegen aan stadsgracht De Burgel en onze binnentuin (ontworpen door Mien Ruis) ervaren gasten in ons stijlvolle restaurant sinds 2016 onze eigen variant van de Hollandse keuken.

Onze gastheren en dames heten u van harte welkom in een gezellige en informele sfeer. Terwijl onze koks uw gerechten bereiden met veel streekproducten en een grote voorliefde voor het pure koken. Altijd vers én betaalbaar. En iedere week met een nieuwe menukaart!

 

Restaurant MaGreet. 

Een restaurant wat in het teken staat om gastvrijheid te bieden,(H) eerlijk eten en de huiselijke warmte.

Wij starten s'morgens met de koffie en als u dat wilt met wat lekker er bij.

Om 12:00 start de lunch. U kunt hier de keuze maken om van de originele lunchkaart gebruik te maken of mee te eten met de pot ( 3 gangen voor 9.50).

Heeft u lekker geshopt in onze mooie binnenstad en zin in wat lekkers bij de openhaard of in onze mooie binnentuin? Dat kan.  Tussen 14:00 en 16:00 kunt u kiezen van onze borrelkaart met een heerlijk drankje erbij. 

Is het daarna nog gezellig kunt u altijd blijven eten. Onze wekelijks wisselende diner kaart start om 17:00.

Bent u een late eter?  Tot 20:00 kunt u binnen komen om een tafeltje uit te kiezen.

Reserveren is geen must maar wel als u zeker wilt zijn van een tafel

Onze koks bereiden uw gerechten volgens de vijf basisprincipes van de nieuwe Nederlandse keuken (Dutch Cuisine): cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. We streven daarbij naar gebruik van minimaal 80 procent Nederlandse producten, het liefst uit onze eigen regio (binnen 10 kilometer rond Kampen). Daarvoor werken wij samen met de beste lokale leveranciers, zodat wij elke dag weer aan de slag kunnen met hun verse ingrediënten. Zo zorgen wij ervoor dat onze gerechten lekkerder, verser, gezonder én betaalbaar zijn.

Wij koken met smaak, gezond en verantwoord volgens het less is more principe. Dat zorgt voor uitgesproken smaken en zo min mogelijk afval. Duurzaam tegen een eerlijke prijs én midden in de samenleving

Ma Greet is een laagdrempelig restaurant voor een breed publiek. De inwoners en bezoekers van onze prachtige Hanzestad schuiven graag bij ons aan tafel voor de pure en betaalbare gerechten uit onze Hollandse keuken.

Wij hebben ook een maatschappelijke functie. Onze koks bereiden dagelijks met veel liefde de maaltijden voor de bewoners van woon- en zorgcentrum Margaretha (IJsselheem). Deze gerechten zijn volledig afgestemd op hun levensstijl en behoeften. Met veel pure smaken, verse groenten en altijd de moderne twist van onze koks.

Daarnaast hebben wij iedere middag de mogelijkheid om ook te kiezen van onze lunchkaart en op woensdag tot en met zaterdag is ons restaurant open voor het diner met keuze uit onze wekelijkse wisselende kaart.

Gewoon zin om even wat te drinken?  dat kan natuurlijk ook! wij hebben een heerlijke lounge bank met openhaard waar u heerlijk kunt zitten met een hapje en drankje.

 

Iedereen is welkom bij MaGreet

 

Naast ons restaurant vindt u onze prachtige Tuinkamer. Deze is zeer geschikt voor een zakelijke bijeenkomst, condoleance of feestelijke aangelegenheid tot ongeveer 70 gasten. Uw feest bij ons kan volledig worden afgestemd op uw wensen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Alles is bespreekbaar! En wij zorgen dat het tot in de puntjes is geregeld, voor een mooie blijvende herinnering.

Meer weten?

Bel ons op (038) 204 0219 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MaGreetFlyer resized 20190902 022221967 goed

MaGreetFlyer2 resized 20190902 022222135 goed

Wilt u dit mooie initiatief sponsoren door een bijdrage of met produkten? Alle bijdragen groot en klein zijn van harte welkom .       Voor info over de sponsoring kunt u mailen naar ;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ma Greet staat midden in de samenleving. Wij zijn laagdrempelig toegankelijk voor een breed publiek. Onze koks maken de gerechten voor onze gasten volgens onze uitgangspunten: duurzaam en gezond tegen een eerlijke prijs. Als restaurant van woonzorgconcern IJsselheem komt onze winst ten goede aan de zorg.

Wij koken dagelijks met veel liefde voor onze gasten van woon- en zorgcentrum Margaretha en voor onze gasten met een WMO-vergoeding (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Net als voor alle andere gasten. Dat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), recht vanuit ons hart.

Het draait in onze keuken om aandacht, creativiteit en liefde voor pure producten. Wij werken daarom veel met streek- en seizoensproducten en wij hebben iedere week een nieuwe menukaart. Met mals vlees en smakelijk verse vis, maar vooral ook veel heerlijke, verse seizoensgroenten. Door onze liefde voor de pure en originele Hollandse keuken is vegetarisch koken onze grote specialiteit.

Nederland is een bijzonder vruchtbaar land. Daarom maken wij dankbaar gebruik van producten van eigen bodem. Altijd met de nadruk op (h)eerlijk, ambachtelijk en vers. Daarvoor zorgen onze koks samen met onze regionale leveranciers. Bijvoorbeeld zuivelproducten en vlees van Zuivelboerderij Erf1 op Kampereiland of heerlijke koffie van Campenaer Koffie. Verse kruiden komen ook gewoon uit onze eigen tuin, de grootste binnentuin van Kampen!

Zo maken wij de meest verrassende en smaakvolle gerechten: (h)eerlijk eten zoals eten bedoeld is.